Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen

Zeilen met jonge mantelzorgers

By on augustus 28, 2018

De mantelzorg steunpunten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht organiseren in samenwerking met de Zeeverkennersgroep Karel Doorman uit Bergen op Zoom een zeil middag voor jonge mantelzorgers.

Een  jonge mantelzorgers is iemand die opgroeit met een zieke ouder, broer, zus, of met een zieke opa en oma, die in de directe omgeving van het gezin woont en zorg nodig heeft. Er kan sprake zijn van een lichamelijke ziekte of handicap, een psychische ziekte of verslavingsproblematiek. Jonge mantelzorgers zorgen niet alleen, maar maken zich ook vaak zorgen. Het laat je niet los.

De mantelzorgsteunpunten organiseren leuke , gezellige activiteiten voor deze jongeren. Mogelijk kunnen ze op deze momenten even kind zijn en los komen van de zorgen bij hen thuis. Buiten zijn met de wind in je haren is een van de manieren om je zorgen te vergeten. Wat is er dan leuker om met lotgenoten het water op te gaan. Te genieten van het weer, water en gezelschap. Onder leiding van ervaren zeeverkenners gaan we van wal. Zeilen en als het heel mooi weer is misschien ook nog een verkoelende duik nemen. Wanneer we aan het einde van de middag weer in de haven in Bergen op Zoom aankomen gaan we onder het genot van een BBQ de dag afsluiten.

Ben je of ken je een jonge mantelzorger en heb je zin om met ons mee te gaan? Meld je aan bij het mantelzorg steunpunt in jouw gemeente. Hier kun je ook terecht met al je vragen en om je aan te melden als jonge mantelzorger. Dan krijg je steeds bericht als er weer een leuke activiteit wordt georganiseerd. Voor het zeilen moet je minimaal 10 jaar zijn en in het bezit van een zwemdiploma.

Datum Zondag 16 september

Tijd: 13.00 / 19.00 uur

Locatie: Vermuidenweg 8, 4612 PK Bergen op Zoom (jachthaven BoZ). Als vervoer hierheen een probleem is laat dit dan weten bij het steunpunt.

 

Voor aanmelden:

Bergen op Zoom: 06-57062848  aanmelden@mantelzorgboz.nl

Steenbergen: 0167-541137 of 0641704622mantelzorg@swo-stb.nl

Woensdrecht: 0164-672049 info@bwiwoensdrecht.nl

 

Voor de redactie:

Voor informatie kunt u contact opnemen met: Lenny Winkel 0164-672049 l.winkel@bwiwoensdrecht.nl

Posted in: Mantelzorg, Nieuws