Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen

Start cursus Valpreventie start op 21 april.

By on maart 27, 2017

De volgende mantelzorgcafe is op 18 september

Voor de vierde keer op rij start er een cursus valpreventie.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. Onder leiding van een twee vakdocenten worden veel praktische oefeningen gedaan gericht op het versterken van de benen, het bevorderen van de fitheid, het opstaan vanuit stoel en bed en balansoefeningen. Verder krijgt u handige tips en trucs om vallen te voorkomen en heel belangrijk u leert hoe u het beste kunt opstaan mocht u ooit vallen.

U bent nooit ‘te jong’ om aan deze training deel te nemen. Deze training helpt u om preventief actie te ondernemen en te zorgen dat u fysiek sterk blijft.

De vorige deelnemers hebben deze cursus met een ruime 8 gewaardeerd, zij voelden zich fitter en zekerder met lopen/fietsen/bewegen. Veel cursisten stromen na afloop door naar andere beweegactiviteiten om zodoende hun spieren te blijven trainen en hun conditie op peil te houden. Ook hebben zij kleine aanpassingen in hun woning -bv betere verlichting-  doorgevoerd waardoor men zich veiliger en zekerder voelen.

Voor meer informatie en opgave bel  naar SWOS, Tonnie Joxhorst 0167-541137

Posted in: Nieuws