Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen

Veranderingen omtrent de Personenalarmeringen van SWOS

By on april 10, 2017

In de afgelopen jaren hebben veel inwoners van Steenbergen gebruik kunnen maken van betrouwbare Personenalarmering via SWOS. Vanwege de fusie tussen de aanbieders van de thuiszorg tante Louise en Thuiszorg West Brabant (TWB) hebben er een aantal veranderingen plaatsgevonden.

Zo heeft TWB besloten om alle  Professionele Alarmeringen onder een dak onder te brengen. Dit betekent dat de Personenalarmering, die voorheen via het SWOS werd uitgevoerd, overgeplaatst wordt naar FocusCura. FocusCura ontwikkelt zorginnovaties waarmee mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen.

Vanuit SWOS is besloten om de Sociale Alarmeringen, waarbij contactpersonen van de klant worden geïnformeerd bij een alarmoproep, tevens onder te brengen bij TWB en FocusCura. Daarom zal FocusCura vanaf 15 april a.s. verantwoordelijk zijn voor de plaatsing van de apparatuur, maar ook voor de uitvoering van installaties, controles en het verhelpen van storingen.

Wanneer u overweegt een abonnement te nemen op Personenalarmering, kunt u contact opnemen met SWOS. Vanuit SWOS zullen wij informatie blijven geven over de Personen-alarmeringen en de intakegesprekken doen. Een belangrijke taak, want wij nemen graag de tijd om alles uit te leggen en te bespreken welke vorm van alarmering bij u past. Het intakegesprek is meer dan alleen het opnemen van gegevens voor de alarmeringen. In het gesprek geven wij namelijk ook informatie over de activiteiten van SWOS, de ouderenbonden en informatie voor de mantelzorgers.

Alle bestaande klanten hebben persoonlijk bericht ontvangen over de aanstaande wijzigen in de Personenalarmering. Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen of opmerkingen hebben, kunt u altijd bellen naar SWOS via tel.0167-541137 of emailen via info@swo-stb.nl.

Posted in: Nieuws