Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen

Internationale Dans: reis al dansend door de diverse culturen

By on september 25, 2017

De dansgroep zoekt nieuwe leden. U wordt uitgenodigd om een maand gratis mee te doen.

Elke maandagmiddag om 13.30 uur danst de Internationale dansgroep in het Cromwiel op muziek uit allerlei landen en culturen.  Meestal zijn het traditionele dansen, maar het kunnen ook moderne dansen zijn. Deze groep zoekt enthousiaste nieuwe leden.

Een uur lang wordt er geoefend en gedanst op muziek van over de hele wereld, soms in tweetallen soms in een kring. De sfeer onderling is erg goed en gezellig, nieuwe mensen worden gemakkelijk opgenomen in de groep en worden door de dansdocente ondersteund in het leren van de nieuwe danspassen.

De gezelligheid en bewegen op mooie muziek is voor de meeste leden de belangrijkste reden om lid te zijn. Maar je blijft er ook  fit bij en dat is goed merkbaar in het dagelijks leven!  Uit recent onderzoek is zelfs naar voren gekomen dat dansen, behalve leuk en gezellig,  de meest effectieve vorm van bewegen is om ouderdomsklachten  te lijf te gaan. Spierkracht neemt toe en het stimuleert het deel in de hersenen dat verantwoordelijk is voor het geheugen en het bewaren van evenwicht. Dansen is daardoor een goede manier om lichaamsbalans, geheugen en spierkracht zo veel mogelijk in stand te houden.

Zin om te proberen? Kom op maandagmiddag  gerust langs en draai met de groep mee. U bent van harte welkom!

Mocht u meer voelen voor een groep waar de nadruk ligt op Linedance en gezelschapsdans, laat het dan óók weten. Er is al een groepje mensen dat graag weer zou starten. Bij voldoende aanmeldingen kan, na de internationale groep, een nieuwe groep gestart worden van 14.45 tot 15.45

Informatie en opgeven: Tonnie Joxhorst SWOS 0167-541137

Posted in: Mantelzorg