Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen

Dag van de Mantelzorg 11 november

By on oktober 18, 2017

Programma

13.30 uur
Binnenkomst bij Akkermans in de grote zaal.Opening van de “Dag van de Mantelzorg 2017”door wethouder Cor van Geel. Koffie/ thee met een koekje van eigen deeg.

14.00 uur
Start van het keuze programma.

15.30 uur
Einde van het keuzeprogramma met een gezamenlijk afsluiting.

Voor deze middag kunt u 1 activiteit kiezen, alle activiteiten nemen ca. 1,5 uur in beslag. Bent u geregistreerd als mantelzorger bij het Steunpunt en wilt u deelnemen, dan kunt u zich hiervoor aanmelden t/m 6 november. Aanmelden kan per e-mail of telefonisch. Deelname gaat op volgorde van opgave, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar per activiteit.

Bent u nog niet geregistreerd als Mantelzorger? Dan kunt u zich registreren via het formulier/ telefoon/op kantoor. Doet u dit voor 2 november dan sturen we u de uitnodiging en het keuzeprogramma toe en kunt u zich nog aanmelden tot 6 november.

Net als vorig jaar is er een kinderprogramma. Zo kunnen ook de kinderen zich op deze dag uitleven. Neemt u kinderen mee? Geef dit aan op uw aanmelding en hoeveel kinderen er mee komen. Er zijn voor onze mantelzorgers geen kosten verbonden aan deze dag. Alle mantelzorgers, die zorgen voor een inwoner van de gemeente Steenbergen, zijn welkom!

Wilt u aanwezig zijn bij deze dag, maar heeft u vragen over vervoer of vervangende zorg? Neem dan contact op met het Steunpunt.

Keuze programma onderdelen

  1. Rondje rond de molen. Een fietstocht in het Heense landschap, maar dan veel leuker. Een digitale reisgids met puntmuts neemt jullie mee door een prachtig waterrijk gebied. Hij verrast jullie met interessante wetenswaardigheden over de omgeving en leuke opdrachten. Deze tocht is ook geschikt voor scootmobielen.
  1. Minigolf. Een uitje waar iedereen aan mee kan doen en waarbij je gezellig samen bezig bent met een klein competitie-element is minigolf. Jullie spelen het spel op een 18 holes minigolfbaan met spannende obstakels en uitdagende hindernissen. Er wordt ter introductie van het spel een korte uitleg gegeven. Daarna spelen jullie verder zonder begeleiding.

  1. Kruisboogschieten en tokkelen. Voor de durfalls onder ons. Iedereen schiet een aantal pijlen en draagt zo bij aan het teamtotaal. Natuurlijk word je vooraf goed geïnstrueerd. Tokkelen: zittend met je benen over de rand tel je af en daar ga je! Met een flinke snelheid aan een katrol naar beneden. Een spannende rit voor jong en oud!
  1. Pubquiz. Leuke quiz met geluidsfragmenten, opdrachtjes en grappige vragen waarvan de antwoorden op het puntje van je tong liggen. Maar op dat moment kom je er natuurlijk net niet op. Misschien weet iemand anders aan jouw tafel het wel! De Pubquiz is een laagdrempelige en ó zo gezellige invulling van uw uitje. Voor het winnende team is er een leuke prijs!
  1. Workshop houten tekstbord maken. Voor de meer creatieve deelnemer is deze workshop waarbij je onder begeleiding een houten bord maakt met een eigen gekozen tekst, deze mag je uiteraard meenemen na deze dag.
  1. Breien voor het nationaal ouderenfonds. In Nederland zijn 1 miljoen ouderen eenzaam. Brei op 11 november mee en vraag aandacht voor eenzaamheid. Wij breien kleine wollen mutsjes voor op smoothie flesjes van Innocent. Voor elke verkochte smoothie gaat 20 cent naar het nationaal ouderenfonds. Doe je ook mee?

Posted in: Mantelzorg, Nieuws