Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen

De Plusbus

SWOS_button

De PLUSBUS rijdt al meer dan 30 jaar binnen de gemeentegrenzen van Steenbergen. Ruim 20 vrijwilligers zijn hierbij actief. De PLUSBUS heeft een eigen vrijwillige coördinator.

De PLUSBUS is aangepast vervoer, van deur tot deur, voor ouderen of mensen met een beperking. Er rijden per dag 2 bussen rond om u te halen en brengen naar de plaats van bestemming.

De PLUSBUS is voorzien van een lift en aanpassingen om een rolstoel vast te kunnen zetten. Afhankelijk van de grootte van een scootmobiel kan deze ook vervoerd worden. Uw rollator of boodschappenkar kan altijd mee!

Waar rijdt de PLUSBUS

De PLUSBUS rijdt binnen de grenzen van de gemeente Steenbergen.

Hoe reserveert U de PLUSBUS

Wilt U gebruik maken van de PLUSBUS dient U deze telefonisch te reserveren, minimaal één dagdeel van te voren.

U doet dit door te bellen met tel. 541138 (tussen 09.00 – 11.00 u) Meldt ook als u reist met een rolstoel of scootmobiel.

Vaste afspraken b.v. naar een fysiotherapeut kunnen door gepland worden zodat u niet steeds hoeft te reserveren. Als een afspraak niet doorgaat moet u zich wel afmelden op bovenstaand telefoonnummer.

Wanneer rijdt de PLUSBUS

De PLUSBUS rijdt op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur. U dient er rekeningen mee te houden dat de bus 15 minuten voor of na de gemaakte afspraak bij u kan zijn.

Heeft u een afspraak met een arts, fysiotherapeut, tandarts wilt u dit dan melden bij de centrale. Deze afspraken hebben altijd voorrang bij het indelen van de route van de PLUSBUS

Op verzoek kan de PLUSBUS voor ouderen met een gezamenlijke bestemming ook ’s avonds en in het weekend rijden. Neem hiervoor contact op met SWOS. 0167-541137

Wat kost een rit  met de PLUSBUS

Een reis met de PLUSBUS binnen één zone kost € 1,75 enkele reis. Voor rit met een extra zone kost een rit € 2,25 enkele reis (b.v. van Dinteloord naar Nieuw Vossemeer). Indien u contact betaalt verzoeken wij u zoveel mogelijk gepast geld mee te nemen.

Het is mogelijk om een 10-rittenkaart te kopen bij de chauffeur. Elke keer als u de PLUSBUS gebruikt worden er strippen afgestempeld.

Zones

De gemeente Steenbergen is verdeeld in 3 zones, te weten Dinteloord, Kruisland en Nieuw Vossemeer. Deze zones overlappen elkaar in de kern Steenbergen (De Heen valt in de zone Nieuw Vossemeer, Welberg hoort bij Steenbergen).3