Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen

Tuin/Klussendienst

SWOS_button

Dienstenloket SWOS, praktische hulp thuis.

Ouderen en mensen met een beperking in de gemeente Steenbergen kunnen een beroep doen op het dienstenloket van SWOS. Deze diensten zijn praktisch van aard en bedoeld om mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen.

Openingstijden, telefonische en digitale bereikbaarheid

Het loket is op maandag, dinsdag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 0167-763702.

Indien u buiten deze tijden belt krijgt u een antwoordapparaat, luister u het bericht a.u.b.in zijn geheel af.

Hoe werkt het dienstenloket?

De telefoniste neemt tijdens openingstijden de telefonische en digitale aanvragen op. Zij inventariseert de vraag en zal zo snel mogelijk een koppeling tot stand proberen te brengen met een vrijwilliger.

De telefoniste neemt dan weer contact op met u om de naam van de vrijwilliger en overige informatie door te geven.
De vrijwilliger die de dienst komt uitvoeren neemt met u contact op om een afspraak te maken.

Let op: alleen indien u een telefonische/ digitale bevestiging van een afspraak met een vrijwilliger heeft ontvangen, is de melding in behandeling genomen en kunt u uitgaan van de hulp van een vrijwilliger.

De diensten waar men gebruik van kan maken zijn:

  • Tuindienst, betreft tuinwerkzaamheden zoals snoeien van heggen, onkruid verwijderen enz. met een maximum van een dagdeel per aanvraag.
  • Klussendienst, klusjes in en rond het huis zoals o.a. lampje en gordijnrails ophangen, met een maximum van 2 uur per aanvraag.
  • Vervoer met begeleiding, voor meer info zie Vervoer met begeleiding.

Kosten Tuin en Klussendienst

De kosten voor het gebruik van de klus en tuindienst zijn

€ 5,00 per uur, met een minimum van € 5,00. De tuin en klussendienst is bedoeld voor ouderen en mensen met een beperking die rond moeten komen van een kleine beurs.

Betaalwijze

De vrijwilliger die u komt helpen neemt een werkbriefje met een eenmalige machtiging mee. Op dit werkbriefje vult u gezamenlijk het aantal gewerkte uren in en het totaal bedrag. Het totaal bedrag wordt op de machtiging ingevuld. Na ondertekening neemt de vrijwilliger het formulier mee, en binnen een aantal weken wordt het bedrag van uw rekening geschreven.